A Videoton-vezér is vészharangot kongatja az EU-s pénzek és az oroszbarátság ügyében

Megosztás

A 23. leggazdagabb magyar szerint is a kormány gazdaságpolitikája a felelős a rekordinflációért, az EU-val való rossz viszonyban pedig nagy kockázatokat lát.

Sinkó Ottó, a Videoton társ-vezérigazgatója a Portfóliónak adott interjújában kijelentette, hogy a magyar gazdaság nem a háborús infláció és az uniós szankciók miatt teljesít jóval gyengébben, mint a régió legtöbb országáé. Az ország 23. leggazdagabb emberének számító üzletember a problémákat a piacidegen politika mellett az EU-források hiányával magyarázza. Úgy látja, történelmi hiba lehet az elszigetelődés a nyugati szövetségi rendszereken belül, ezért mindent meg kell tenni, hogy az EU-ban maradjunk.

“Minden probléma gyökere ugyanaz, a piaci folyamatokba való agresszív beavatkozás és az EU-hoz való hozzáállás. Az, hogy Magyarországnak egyre rosszabb a viszonya az EU-val, egyre inkább felvet kockázatokat a megszerezhető üzletek tekintetében. Már hallottam olyan vevőről, aki nem engedett Magyarországra hozni egy üzletet” – mondta, hozzátéve hogy ezért elkerülhetetlen a magyar álláspont felülvizsgálata az EU-val szemben.

“A mostani “méricskélős, alkudozós, mennyi-az-éppen-elég taktika” már azt hiszem, kevés. Őszintén szólva úgy érzem, hogy a damaszkuszi úton járunk, pálfordulás kellene, a költségvetés az EU-s források nélkül nem stabilizálható” – fogalmazott.

Elmondta azt is, hogy szerinte Magyarország számára “nincs más út, csak az Európán belül út”, és ha marginalizálódik az ország szerepe az EU-ban és a NATO-ban, a döntéseket nélkülünk hozzák majd meg, akkor “annak nagyon súlyos ára lesz”. Márpedig az orosz-ukrán háborúval kapcsolatos magyar álláspont meggyengítette Magyarország regionális szövetségi rendszerét, illetve a Németországgal fenntartott kapcsolatot is.

A cikkben leírtakat nem ártana magáévá tennie Szalay Ferenc polgármesternek és körének sem. Mint ismert, a szolnoki városvezető minden közgyűlésen indulatosan brüsszelezve, szankciózva beolvas az ellenzéknek, holott egy hozzáértő üzletember szerint sem ilyen okok miatt van gödörben az ország.

Forrás: mfor.hu

Kapcsolódó cikkek